Hej alla glada stickerskor!

Stickstämman i Värmland 2013 börjar ta form.

Vi har fått ja från många av våra tillfrågade ledare och fler ja-svar hoppas vi att vi ska få inom en mycket snar framtid. Stickstämman i Värmland går som vanligt av stapeln på Ransberg och ska inte blandas ihop med Stickspår 2013 som arrangeras av Slöjd i Värmland och Husflidskonsulenten i Hedmark tillsammans med Arvika kommun under några dagar i juli.
http://slojd-i-varmland.regionvarmland.se/aktuellt/nyheter/stickspar-2013

Som det ser ut nu kommer vår stickstämma att innehålla några gamla godingar i repris och några helt nya kurspass. En härlig blanding, en riktig godispåse för alla oss stickglada. :-)

Vårt tema i år är äpplen i alla dess former. Tovade äpplen, stickade äpplen, broderade äpplen, äppelpaj, äppelchutney osv.

Det kommer även att bli flera föreläsningar under helgen.
En av föreläsarna är Solveig Larson som skrivit och mönsterkomponerat den fina boken Solveigs vantar. http://www.solveigs-vantar.se/ Det ska bli spännande att få ta del av hennes inspiration.

En annan föreläsare är Anna Braw som gjort flera böcker. Bl.a. syföreningsboken Kärlek, nål och tråd , Värma varandra, Värma en liten , Restvärme  samt Stickcafé.

Sedan hoppas vi på ja från vår tredje föreläsare inom kort.

Vi ska också försöka ordna ett bokbytartorg för dig som tröttnat på dina gamla handarbetsböcker  och vill byta med andra i samma sitts.

Nytt för i år är att vi kommer att pensionera vår mailadress stickstamman (@)  gmail.com och att ni istället kommer att få anmäla er på ett web baserat anmälningssystem för att underlätta administartionen. Detta kommer vi att berätta mer om senare. Webanmälan kommer att öppnas måndagen den 8 april 2013 kl. 08.00. Innan dess kan vi tyvärr inte ta emot anmälningar.

I år har vi minskat ner antalet deltagare till 50 personer då vi har svårt att få rum med alla annars. Det var lite i trängsta laget förra året även om det var gemytligt. På så vis hoppas vi också kunna få plats med alla boende på Ransberg utan att behöva hyra in oss hos grannarna.

Jag hoppas vi ses den 4-6 oktober!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar