Kursledare, föreläsare och schema

Nu har vi fått till vårt schema inför höstens Stickstämma i Värmland.
Här kommer först en kort presentation av varje föreläsare, kursledare och inspiratör.


Foto: M. Aronsson


Anna Braw

Till fredagskvällens föreläsning kommer Anna Braw som har gjort syföreningsboken Kärlek, nål och tråd och handarbetsböckerna Värma varandra, Värma en liten, Restvärme, Stickcafé och Sticka & skicka. Alla böckerna bygger på recept, mönster och berättelser som hembakare och handarbetare har skickat in från när och fjärran.

Anna bor i Skåne, är redaktör på Libris förlag och skriver på Kyrkkaffebloggen (http://kyrkkaffe.libris.se).


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yvonne Nyström

Yvonne ska hålla kurs i att nålbinda Dalbyvanten. Det är ett speciellt nålbindningsstygn från Dalby som ligger norr om Torsby utefter Klarälven. Vantarna ”krusas” därefter med vackert broderade blommor. Så vackra att t.o.m. ”Alley McBeal” fick ögonen på vantarna och rekvirerade ett par som sedan figurerade i TV serien med samma namn.

Yvonne driver en egen fårgård och jobbar mycket med ull. I sitt sortiment har hon t.ex. ett egenspunnet garn som är lämpligt för tvåändsstickning.
Förutom att nålbinda så både väver och tvåändsstickar Yvonne också. Hon kan en speciell variant av tvåändsstickning som är unik för Värmland.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inez Assk

Inez kommer att hålla kurs i näversstickning som är en av hennes specialiteter. Hon är f.d. textillärare i grundskolan och har många strängar på sin lyra. Förutom att sticka är hon en hejare på quiltning.
Näverstickningen har många namn, kontstickning och engelskans entrelac är ett par andra benämningar för samma sak. Metoden är att få det stickade att se flätat ut, ungefär som en näverkont.

Näverstickning har funnits på många håll i Skandinavien och Baltikum. Historikerna tror att kontakten mellan de olika regionerna var stor redan på den tiden och att tekniken därför har spridit sig. Kanske var det finnarna som slog sig ned i norra Värmland som hade tekniken med sig till oss eller kanske var det tidigare det kom.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Maud Kvist

Maud ska hålla i kursen där vi får lära oss flerfärgsvirkning. Hon är en stick- och virknörd sedan så långt tillbaka hon kan minnas. Bor i Linköping och var med och startade Linköpings Knitters, Linköpings första stickcafé, för snart 10 år sedan. Nästan varje sommar åker hon en vecka på Nordiskt Sticksymposium och har där fått många nordiska stickvänner.

Folk brukar lägga märke till hennes flerfärgsvirkade ryggsäckar och väskor. Nu får du chansen att lära dig att själv virka lika vackra väskor eller kanske handledsvärmare.

De äldsta fynden i norden av flerfärgsvirkade föremål är sedan i början av 1800-talet. Då användes tekniken till band att hålla ihop pälsarna med, hängslen, små väskor/pungar. I Finland används den fortfarande i ”Korsnäströjan” som är en kombination av stickning och virkning.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Käthie Sireau

Käthie ska hålla i tovningskursen. Hon är en riktig ulltuss som älskar att tova. Bor i Sörmland och håller ofta i olika tovningskurser runt om i Mellan Sverige

På stickstämman ska hon lära ut att tova grytunderlägg med äppelmotiv och att göra äpplen i en nylonstrumpa. Man kan sedan nålfilta detaljer som blad och skaft. Vill man så kan man klippa itu och göra halvor och dekorera dit kärnor med hjälp av nålfiltningsnål.

Huvudsaken för Käthie är att få vara i ”ullens värld”. Att få känna lukten av ull som kommer från ett nyklippt får, att få lukta på nytvättad ull, att känna doften från såpan när hon tovar med sin ull. Lycka är när hon inventerar och plockar med lockarna av ull, granskar dem. Undrar; hur kommer denna ullsort se ut när den är tovad? Vad skulle det passa bäst till? Tittar på locken, ser den vågiga rörelsen som finns där. Så många olika färger och nyanser… Lockarna ligger där och glänser som guld. Vilken skatt!

Huvudsaken är att få tova, att få och ge inspiration tillsammans med andra ”ulltussar”. Att få komma till en kurs och möta inspirerande ullkvinnor och män. Att få se glädjen i ögonen på människorna när man skapar i ull!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inger Fritiofsson

Här har ni vår maskinstickningledare Inger som är boendes i Karlstad. Inger kommer att lära ut grunderna samt tips och trix kring maskinstickning. Hon kommer att gå igenom översiktligt hur en stickmaskin fungerar, lära ut hur man lägger upp och stickar något litet - kanske med äpplen på.

Inger hade betyg 2 i textilslöjd i skolan, men började smygsticka i 20-årsåldern och blanda färger och material av hjärtats lust. Det fria skapandet passade henne bättre än uppfostrande skolslöjd. När hon var mammaledig första gången 1988 öppnades samtidigt en butik i Forshaga, där de bodde, som sålde stickmaskiner. Det dröjde inte länge förrän Inger var helsåld! Stickade sedan mycket till sina barn - och till resten av släkten, vare sig de ville det eller ej! Livet kom dock emellan, som det ofta gör, så hon har inte alltid varit lika flitig vid maskinen som då. Sedan ett år tillbaka är Inger återförsäljare för Silver Reed stickmaskiner (www.olax.com) och vill tillsammans med sina kursdeltagare utveckla detta underbart roliga intresse!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Catarina Jonsson

Catarinas två stora intressen är stickning och katter. Hon bor på landet i Östernärke. Stickningen ledde henne till Karin Strömberg-Lundqvist på Ostbiten/Ateljé Norrgården, som innehar agenturen för Jeaba Kallfärg. Där har hon nu arbetat med blandade inhopp i ca 4 år och stortrivs.

Stickläger och events är en stor passion och hon försöker delta i så många hon kan. Framförallt för att man lär känna så många trevliga, roliga människor med samma intresse.

Under stickstämman ska Catarina hålla kurs i kallfärgning. Jeaba kallfärg är en enkel, ekologisk metod att färga garn. Färgen finns färdigblandad på flaska och det är bara att sätta igång! Ingen slitsam kokning eller uppvärmning av garnet behövs. Enkelt, roligt och beroendeframkallande! Nu har du själv chansen att prova på att färga ditt eget garn.

Catarina ska också hålla en kurs för dig som tidigare har stickat tvåändsstickning men glömt bort hur man gör. En uppfräschning av minnet m.a.o.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gudrun Midebo

Gudrun är en älskare av garner och fritt broderi. Fri fantasi är för henne ett helande för kropp och själ. Gudrun bor ute på landet utanför Skattkärr.

På kursen skall ni få hjälp med att ta fram fantasin. Till er hjälp så har Gudrun med sig bilder, böcker, nål, garn och ger er tips på stygn. Ta gärna med någon bild som du vill sy, något stickat som du vill brodera på t.ex. en tråkig tröja som får en uppryckning med fritt broderi, vantar som får en egen stil eller något annat du vill smycka. Här ska kreativiteten flöda.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Marianne Fröding

Marianne bor i Karlstad och är ingenjören som stickade så fort hon har en stund över. Hon har varit med och startat Solstickorna, en underavdelning till Sticka, i Karlstad, arrangerat stickstämmor tidigare samt deltagit i många olika stickevent runt om i landet (och i viss mån även i utlandet). Hon har ett gediget kunnande vad gäller stickande. Bloggar (både egen och andras), hockey (Färjestad naturligtvis) och sömnad är andra intressen Marianne har.

På årets Stickstämma i Värmland ska Marianne lära oss att sticka en femtimmarskofta i ett stycke. Om man vill ge den till sitt eget lilla barn eller barnbarn, ge det i present till något annat litet barn eller skänka det till välgörenhet/bistånd är upp till var och en.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------Annemor Sundbø

Annemor är en av våra riktigt långväga föreläsare/kursledare då hon bor och verkar i vårt grannland Norge. Hon bor i Ose strax utanför Kristiansand. På lördagskvällen är det hennes tur att föreläsa för oss alla.

Annemor Sundbø är utbildad vid Kristiansand hantverk skola, Lärarhögskolan i formgivning i Oslo och Bergen Arts and Crafts School. Hon har själv undervisat vid Lista yrkesutbildning och teknisk skola i Kristiansand och gäst föreläst vid Telemark högskola.

När hon tog över lumpfabriken "Torridal Tweed och Ulldynefabrikk" i Kristiansand med 16 ton gamla kläder/lump år 1983 har hon utvecklats till att bli en av Norges ledande stickningsexperter.

Annemor har publicerat många böcker om mönster och stickning, ett drygt 10-tal sedan mitten av 90-talet, har visat sin textilsamling i flertalet länder och hållit kurser och föreläst i många delar av Europa och USA. Även i Kalahari i Botswana i Afrika har hon hållits kurser i spinning och tovning.

Annemor har alltid varit en drivande kraft i kulturarbetet i sin omgivning och startade det första norska stickcaféet i London, har arrangerat hantverksmarknader i Posebyen i Kristiansand, arrangerat stickningskryssning på flodångaren Bjoren och årliga festligheter på Ose - för att bevara Sjolingstad Uldvarefabrik Lindesnes som ett levande museum, och mycket annat. Hon har också fått ett flertal stipendier.

Hon driver idag väv och stickstuga Ose ylle i Setesdal.

På Stickstämman i Värmland ska hon föreläsa och hålla kurs i både Setesdalsbroderi och Selbuvante.

(Bilden är lånad från Annemors hemsida.)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Therésa Vidjeskog Ahlman

Therésa är i grunden serietecknare och illustratör. Numera även textilkonstnär med egen ateljé i Säffle.

I sitt skapande använder hon sällan färdiga mönster utan gör egna skisser som hon sedan överför till fritt virkade eller stickade alster. Det kan bli smycken likväl som andra spännande skapelser. Theresa vill förlösa din kretivitet på stickstämman genom pimpning och fritt skapande med virknål, stickor och gärna återvunnet material.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ulrika Andersson

Ulrika har bl.a. jobbat med design och mönsterkonstruktion i många år. Bl.a. på olika garnfirmor, på tidningen Året Runt och ICA förlaget. F.n. jobbar hon åt Järbogarn och Ullcentrum på Öland.

På Stickstämman kommer Ulrika att lära ut Virkad nålbindning. Då hennes kurs på Ransberg blev så populär förra året blir det en repris i år.

Tekniken påminner om vanlig sydd nålbindning men är betydligt enklare att utföra. Här använder man virknål istället för nålbindningsnål. Framför allt eftersom man inte behöver skarva garnet utan man virkar på som vanligt.

Virkad nålbindning har utförts i gamla tider men först nu kommit tillbaka. ursprungligen kommer tekniken både från Jämtland och Hälsingland. På gamla museet i Östersund finns en originalvante i virkad nålbindning. På den är dock mönstret något glest.
På stickstämman visas flera varianter av tekniken. Du kan virka vantar, mössor, pannband och sjalar mm. Som i alla tekniker finns det variationer, den vi lär ut här är den ursprungliga. Med möjlighet att prova på ett par varianter. Det är roligt att så många vill lära sig virkad nålbindning då det viktigaste är att gamla tekniker inte glöms bort.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Berith Andersson

Berit är född och uppvuxen i Bohuslän och älskar havet. Hon har stickat i nästan hela sitt liv och åker gärna på stickevent runt om i landet. Berith har gått många olika textilkurser och även hållit i egna kurser i olika textila tekniker.

På stickstämman i Värmland ska hon lära ut bullarebunning. Bullarebunning är en gammal teknik, nästan bortglömd. Det är en teknik som fungerar som rundstickning/dubbelstickning fast på endast två raka stickor. Se gärna mer på länken från Bohusläns museum. http://www.bohuslansmuseum.se/kulturvast_templates/Kultur_ArticlePageWide.aspx?id=69045&mode=printmode

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tant Kofta - Lotta Blom

Lotta Blom behöver ingen närmare presentation för de som är vana att slänga sig i Stickkretsar. Hon stickar sina koftor uppifrån och ner. Många och fina är de.
Lotta bloggar om stickning, gör stickbeskrivningar och färgar garn. Gillar fina knappar och garner av vackra naturmaterial. Hon har sin textilutbildning från textilinstitutet i Borås och allra helst stickar hon slätstickning.

Lotta driver Tant Koftas koffert, bor i Romelanda utanför Göteborg och har flera fina bloggar: http://tantkofta.blogspot.se/ Läs gärna mer om henne där.

Lotta tar sitt koffertkoncept med sig då hon åker ut med sina garner på olika mässor och stickevent. Och naturligtvis kommer koffertarna att följa med till Ransberg igen.

På stickstämman i Värmland ska hon lära ut kofta uppifrån och ner samt hur du stickar ett tredimensionellt äpple.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

2Stickare – Lotta Bengtsson och Madelaine Jansson

Lotta och Madelaine bor båda i Stockholmstrakten och har lång erfarenhet av att leda kurser inom textil slöjd för både barn och vuxna. Båda är utbildade hemslöjdskonsulenter på Handarbetets Vänners Skola (HV Skola) i Stockholm.

Madelaine jobbar som hemslöjdskonsulent i Uppsala län och Lotta jobbar på HV Skola.

De senaste åren har de arbetet tillsammans i flera olika slöjdprojekt.

Lotta och Madelaine ska lära ut att sticka flerfärgsstickning med lyfta maskor under Stickstämman i Värmland. Du får lära dig att sticka med flera färger på ett annorlunda och enkelt sätt. Det här är en kurs för dig som vill utveckla ditt stickande och se maskornas möjligheter. På kursen går de igenom grunderna i tekniken genom att sticka provlappar.

Tekniken har i det närmaste oändliga möjligheter och kan användas till allt från vantar, mössor, tröjor och väskor till muddar.

Lotta och Madelaine provstickade en lapp, blev fast och kan nu inte sluta. De har också skrivit boken "Sticka flerfärgsstickning med lyfta maskor" tillsammans. Du kan läsa mer om dem på http://2stickare.blogspot.se/

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------Gudrun Gjellan

Gudrun bor i Linköping. I sin ungdom krokade Gudrun en hel del men tog en paus tills för ca 6 år sedan då hon tog upp detta igen. Det blir både rundkrokning och krokning fram och tillbaka. Mönstrat och slätt. Variationenerna är oändliga.

Gudrun reser gärna ut på mässor och visar krokning. Hon håller även i kurser. Det är åtskilliga garnglada människor som hon har lärt att kroka under årens lopp.

Gudrun bloggar flitigt där hon visar upp sina alster. En blogg för stickat och en annan för krokning. Titta gärna närmare på dem här: http://krokning.blogspot.se/ och http://stickorren.blogspot.se/

På stickstämman ska hon lära oss hur man krikar en vante med mönster av äpplen på.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Britta Stolpe

Britta är en 55+ som är nyfiken på allt hantverk. Bor lite öster om Karlstad. Arbetar på Studieförbundet Bilda sen år 2000 och en av hennes arbetsuppgifter är att vara en inspiratör för Bildas hantverksaktiviteter i Värmland.

Hon har stort intresse av tovning och det har växt alltmer, speciellt att tova med nål. Det är som att teckna, måla och brodera på samma gång.

Brittas kurs under stickstämman kommer att vara re-design betonad. Mer exakt vad det blir samt foto kommer upp här inom kort.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Maja Karlsson

Maja är bosatt i Arvika och verkar i en blommig ateljé med utsikt över Glafsfjorden. Maja arbetar bland annat med uppdrag som mönsterdesigner för Järbo Garn, skribent, föreläsare och fotograf. Sedan hösten 2012 driver hon också en handarbetsbutik på nätet (www.majasmanufaktur.tictail.com), med inriktning mot nostalgiska sybehör, garn och sticktillbehör.

Maja ligger bakom bloggen ”Husmorsskolan” (www.husmorsskolan.blogspot.com) som bland annat driver den nätbaserade syföreningen ”Husmorsskolans Nya Syförening” – en förening med ca 80 medlemmar från hela landet. Maja har också i samarbete med studieförbundet Bilda, utvecklat och varit ledare för en nätbaserade kurs i Vintagestickning.

När det gäller stickning så brinner Maja starkt för att återupptäcka, bevara och bearbeta den gedigna mönsterskatt från 1920-60-tal som gömmer sig i gårdagens stickmagasin…

På stickstämman i Värmland ska det bli babyvintage då det kom upp som önskemål efter hennes föreläsning i fjol.

Vill du sticka babyplagg från flydda dagar? Vi botaniserar bland mönster från 1920-1970-tal och stickar mindra plagg som sockor, hättor, mössor, koftor m.m.

På kursen kommer du att få veta mer babystickningens historia. Du kommer också bland annat att få höra berättelsen om Prinsessan Caroline av Monacos första lilla kofta, Premiäkoftan i ICA-kuriren som blev en sådan favorit, en fransk omlottkofta med spännande urspung...

I kursen ingår ett kurskompendium med bakgrundshistorik och mönster. Varje deltagare får också en uppsättning knappar att använda till en babykofta.

Material: Medtag babygarn och passande stickor.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Foto: Leif Larsson
Solveig Larsson

Här har ni vår andra långväga resenär. Solveig bor i Luleå så hon och hennes man kommer att åka 103 mil enkel väg för att komma och föreläsa för oss på Stickstämman i Värmland.

Egentligen kommer hon ännu längre norr ifrån från början så Luleå känns som söderut för henne. Förutom att föreläsa kommer Solveig att ha en vantutställning med sig och visa under helgen. Hon kommer även att erbjuda ett inspirationspass där du får prova på att rita ett eget vantmönster på rutpapper. Lite tips och trix.

Det är lördagsmorgonen som vi kommer att få höra Solveigs föreläsning.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Louise Moritz

 Louise är en tjej mitt i livet som har svårt att sitta utan att ha något i händerna.
Hennes främsta passion är egentligen knyppling, men eftersom det är lite bökigt att plocka med hur som helst så hålls hon mycket med stickning. Där ligger stickade sjalar närmast till hands, men som många andra så går det lite i perioder med vad man ägnar sig åt.
Gillar att prova på andra tekniker också, även om allt inte faller på plats så bra som kan önskas. Tycker det är underbart att träffa andra med liknande intresse och passion.

Kursen som Louise ska hålla gäller att lära sig att sticka 2 sockor samtidigt med "magic loop" metoden. Att Louise själv lärde sig metoden beror på otålighet, hon tyckte att det var så tråkigt när ena sockan var klar och hon var tvungen att göra en till likadan. Nu stickar Louise enbart med den metoden. Strumpstickor får henne numera att tappa bort sig helt.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Madelene Kristiansson

Madelene driver nätbutiken KarMa Garn och bor ute i den Bohusländska skärgården.Hon är en pigg, nybliven 50-åring som älskar när det händer saker.

Madelene har alltid hållit på med textilier ända sedan hon var liten och utbildade sig så småningom inom både textil och bild - vilket hänger fint samman. Hon är även en hejare på maskinstickning.

När hon inte håller på med sina garner och sin verksamhet arbetar hon i skolan.

Har man en garnbutik är man även en garnälskare av stora mått. Det blir att resa runt dit kunderna befinner sig, ofta på mässor och stickevent. Stickeventshelger är något av det trevligaste man kan få vara med om.

Denna gång ska Madelene ta sig och sina fina garner till Stickstämman i Värmland.

Madelene kommer även att hålla en kurs i att virka äpplen.

Kursen kommer att innehålla tre moment

*hur virkar man med flera färger och gör snygga färgbyten.
*formvika 2D - äpplen och blad
*3D virkning -äppel, päppel .....

Ta med virknålar i olika storlekar och gärna restgarner. Det kommer att finnas en del som kursmaterial men om du vill ha speciella färger tar du med själv.Vill du virka något "helt projekt" finns garn att köpa.
Läs gärna mer om Madelene på http://www.karmagarn.se/

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------Else-Marie Meier

En stickande flöjtist bosatt i Örebro. Else-Marie har stickat i nästan hela sitt liv. Både för hand och på maskin. På Stickstämman i Värmland ska hon lära ut att tyda engelska mönster. Det finns så mycket fina stickmönster både i tidningar och på nätet som den oinvigde har svårt att tyda. Här kommer du att få prova på att tyda dessa hieroglyfer till något begripligt.-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Annuska Joosten

Annuska kommer från Holland. Numera bor hon med sin familj strax utanför Arvika där hon startat B&B i sitt hus. Hon har även en webshop med fibrer, spinnrockar och färger till garnspinning och tovning.

Annuska pratar otroligt bra svenska trots ganska så få år i Sverige och är duktig på att visa hur man spinner både på spinnrock och på slända. Hon håller ofta spinnkurser i Arvika och åker ut på mässor och dylikt.

I år ska Annuska även lära ut Kvastskaftsvirkning.

Hon kommer även att ha med sig fiber av olika kvalitéer till Ransberg för försäljning på vår Garnmarten!! Läs gärna mer på: http://www.fibershoppen.se/

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------Kaisa Kjønsberg

Kaisa är förskolelärare och bor i Arvika till vardags men har även en högre utbildning inom färg och form. Kaisa är född i Norge där hon växte upp under knappa förhållanden vilket resulterade i att hon tog vara på alla spillbitar som hennes mamma och mostrar fick över efter att de sytt. Detta varierande och färgsprakande spill har inspirerat henne att våga använda färger i sina kopositioner.

På stickstämman ska hon hålla i ett inspirerande kurspass om färg och form.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bilden är lånad från Väse missionskyrkas hemsida
Skänk vidare

Ann-Margaret Barse kommer precis som förra året att samla in garner till biståndsstickning i Väse missonskyrka.
Har du garnrester du vill bli av med så ta gärna med och skänk vidare så det kan bli till små baby kläder eller filtar.
Flitiga damer i Väse med omnejd stickar för högtryck till olika barnfängelser och barnhem i Öststaterna.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kurs schema

Lördag förmiddag
1) Dalbyvante - Yvonne Nyström
2) Näverstickning - Inez Assk
3) Tovning - Käthie Sireau
4) Jaebafärgning - Catharina Jonsson
5) Selbuvante - Annemor Sundbö
6) Virkad nålbindning - Ulrika Andersson
7) Tant kofta uppifrån och ner - Lotta Blom
8) Sticka med lyfta maskor
9) Inspiration och prova på att göra eget vantmönster Vantar - Solveig Larsson
10) Virkat äpple med Madeleine K 
11) Kvastskaftsvirkning - Annuska
 
Lördag eftermiddag
12) Dalbyvante - Yvonne Nyström
13) Näverstickning - Inez Assk
14) Tovning- Käthie Sireau
15) Broderi - Gudrun Midebo
16) Sätesdalsbroderi - Annemor Sundbø
17) Virkad nålbindning - Ulrika Andersson
18) Äppelmössor och stickade äpplen - Lotta Blom
19) Sticka med lyfta maskor - 2stickare - Lotta Bengtsson och Madelaine Jansson
20) Kroka äppelvante - Gudrun Gjellan
21) Tvåändsstickning för dig som vill frächa upp dina glömda kunskaper med Catharina J
22) ReDesign - Britta Stolpe
 
Söndag förmiddag
23) Dalbyvante - Yvonne Nyström
24) Flerfärgsvirkning - Maud Kvist
25) Sticka på stickmaskin - Inger Fritiofsson
26) Femtimmarskoftan Marianne Fröding
27) Pimpat på virkat och stickat - Theresa W.A
28)  Bullerbunning - Berith Andersson
29) Tant kofta uppifrån och ner - Lotta Blom
30) Vintage stickning / Babyvintage Maja K
31) Magic loop sockor - Louise Moritz
32) Engelska mönster Else-Marie Meyer
33) Färg och form - Kaisa Kjönsberg
 
 Spinn-drop in - Annuska Joosten
Annuska sitter i Garnmarten och visar hur man spinner lördag em och söndag fm, 
välkommen att prova på.
Observera att de färgmarkerade passen i avvikande färg är trippel eller dubbelpass och att de sitter ihop. De gröna är enkelpass.
Alltså, du ska skriva 1, 12 och 23 på din anmälan om du tar det bruna passet och nålbinder hela helgen. 
Väljer du blå, rosa eller gulmarkerade pass ska du även välja ett pass av nr 24-33 och skriva alla nummer på din anmälan. Detsamma gäller för andrahandsalternativen.
Pass 1, 12 och 23 sitter ihop i ett trippelpass
Pass 2 och 13 är ett dubbelpass
Pass 3 och 14 är ett dubbelpass
Pass 6 och 17 är ett dubbelpass

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar